Få succes med video

Hjemmesider Peoplez

Denne guide giver dig et indblik i tallene bag trenden med video markedsføring, overvejelser om investeringen og konkret optimering af video markedsføring og processen.

Vores digitale vaner stiller stigende krav til levende og fortællende markedsføring. Alle tal peger i retning af video marketing som det førende format til at skabe resultater nu og i de kommende år.

I takt med at flere virksomheder anvender video, så øges støjen på tværs af kanalerne. Det betyder, at indhold og annoncering som tidligere virkede, nu er udkonkurreret af det fængende videomedie.

Oftest begynder marketingtrends på B2C markedet, og det har også været tilfældet med video. Facebook-brugere har oplevet en stor stigning af video marketing i de sidste par år, men først nu er LinkedIn på vej i samme retning.

I 2019 estimeres det, at 80 % af al internettrafik vil være videorelateret. Det viser en rapport fra Cisco om fremtidens digitale mediebrug. Se links med kilder nederst i artiklen.

Så nu er spørgsmålet: Hvorfor bruge videomarkedsføring?

Flere køb pr. besøgende (forbedring af konverteringsraten)

Video er et stærkt medie til at fortælle om og give en dybere indsigt i dit produkt. Det betyder, at flere hurtigere kan tage en beslutning, om de ønsker at købe.

95% har set en videoguide for at lære mere om et produkt eller service.

81% er blevet overbevist om at købe et produkt på baggrund af en brandvideo.

79% af forbrugerne siger, at de foretrækker at se video fremfor at læse tekst om et produkt. Kilde: Digital Marketing Institute.

Engager dine kunder

I gennemsnit ses 1,5 times online video, hver dag.

Vi elsker video! Det kan man i hvert fald tolke, når man erfarer, hvor meget video vi ser i løbet af en dag. Engager derfor målgruppen med relevant video.

Få flere besøgende (Optimer din SEO)

Google ser også positivt på brugen af video. Dog ikke så meget for videoen i sig selv, men fordi brugerne efterspørger det. Dermed øges tiden dine brugere er på siden og bounce raten sænkes.

76% af adspurgte marketing folk siger, at video har hjulpet dem med at øge trafikken på deres side.

Ifølge tal fra video koncernen Wyzowl.

Forklar et komplekst koncept

Et kompliceret produkt eller service kan med fordel forklares på en levende og visuel måde, så dine kunder hurtigere forstår konceptet.

97% af marketingfolk siger, at video hjælper til kundens forståelse af produktet.

Flere fordele

Brugerne elsker at dele en god historie. Derfor er video oplagt til de sociale medier. (83% af forbrugerne indrømmer, at de overvejer at dele underholdende branding-/reklamevideo)

Mail og video er en genial cocktail. Ved at tilføje video i dine mails øges klikraten drastisk, og blot video i din emnelinje kan øge åbningsraten.

Hvilke videotyper kan du bruge?

Virksomhedsvideo

Den klassiske profilvideo virker ikke i dag. Din profilvideo skal være fangende og gå tæt på virksomhedens DNA med baggrund i relevans for målgruppen. Produktets værdi skal også være i fokus.

Reklame- og brandvideo

For at skabe øget værdi for dit brand og produkt, er det vigtigt med følelsesbetonede scener, der taler til hjertet. Større fokus på kundens udgangspunkt end virksomheden.

Produktvideo

Stil skarpt på konkrete produkter som udgangspunktet for videoen. Det sikre at din målgruppe øger forståelsen for dine produkter og dermed er chancen større for at de føler sig sikre på købet. Der kan være fokus på både bløde og funktionelle produktværdier.

Guidevideo (Hvordan virker det?)

Vi elsker vejledningsvideoer, som instruerer os i bruges af et konkret produkt eller service. Guidevideo kan med fordel bruges både til kunder, der overvejer at købe, og til kunder, som har købt.

Animationsvideo

 • Animationsvideoer er gode, når det kan være svært at illustrere essensen af et produkt eller service i en regulær video.
 • Animationsvideo er et vidt begreb. Det dækker for alt fra simpel animation af billeder og grafik til avancerede 3D animationsfilm.
 • Uanset hvor kompleks en animationsvideo man sigter efter, så er det vigtigt at have en god fortælling og koncept til animationsvideoen.
 • Det kan også være i unikke formater som eksempelvis LED banner og skærme, der ses rundt om på stations, areaner og vej-reklamer.

Baggrundsvideo

Brug video til at skabe øget opmærksomhed i eksempelvis Facebook cover eller på hjemmesiden. Stemningsbetonet video er med til at fange og fastholde blikket i længere tid.

Det kan være svært at overskue de mange muligheder, så det er vigtigt at prioritere og bygge et videokartotek op løbende. Tænk det ind i en længere strategi. Tag udgangspunkt i dine brugere eller dine kunder og find de mest relevante videokoncepter for netop din virksomhed og produkt.

Hvad er best practise i forhold til videolængde?

 • 15% mener, at en videoreklame bør være mere end 15 sekunder
 • 85% af Facebookvideoer bliver set uden lyd
 • 33% stopper en video efter 30 sekunder, 45% efter et minut og 60% efter to minutter
 • Over 60% af forbrugerne foretrækker en video under 60 sekunder

Med udgangspunkt i ovenstående tal så er det vigtigt, at videoerne er korte, og det er vigtigt at ”fange” målgruppen hurtigt. Videoen skal fungere uden lyd, hvorfor det anbefales at bruge undertekster og/eller tekstanimation.

Husk på, at nogle forbrugere er langt i købsprocessen og vil derfor gerne se en længere video, fordi de gerne vil vide mere om det produkt eller den ydelse, de overvejer at købe. Udnyt dette med personaliserede videoer til de forskellige grupper.

Hvordan kommer jeg i gang med video?

Få en plan

Hop en tur i helikopteren og lav en overordnet videostrategi med baggrund i målgruppen. Analyser behovet, og tænk på, hvilke videoer der med fordel kan indgå på tværs af virksomhedens markedsføring og kommunikative udfordringer.

Pas på med Hollywood-ambitioner. Du kan hurtigt tømme markedsføringsbudgettet på tunge videoproduktioner, så sigt hellere lavere og få lanceret hurtigere.

Find den rette videopartner

Det er vigtigt med en stærk videopartner, som matcher både stil og økonomi. Vælg med fordel en partner tæt på din virksomhed, som kender nærmiljøet. Det sikrer også øget fleksibilitet i forhold til optagelse over en længere periode og sænker omkostninger på transport.

Vælg også en partner, som kan tænke eksekveringen ind allerede fra starten. Altså at der er en plan for offentliggørelse, delingen og spredningen af budskabet. Det gælder opslag såvel som betalt video annoncering.

Vigtigt: Du skal sikre dig, at du har rettighederne til det producerede videomateriale, og sørg for at videoen trækker visninger og trafik til virksomhedens egne kanaler.

Storyboard

Konceptet og storyboardet for videoen bør udarbejdes i samarbejde med videopartneren. Afhængig af konceptet bør drejebogen beskrive mål, budskaber, stilen og stemning, speak og musik, scener med tidsfordeling og evt. manuscript. Hold jeres storyboard enkelt, så det ikke komplicerer processen.

Forberedelse til optagelse

Hvis optagelserne er afhængige af vejret, bør I aftale alternative datoer, hvis det er muligt.

I skal sikre jer, at alle medvirkende i videoen har sagt ja til at medvirke og er informeret tilstrækkeligt om, hvad de stiller op til. Gem gerne accepten, så der ikke opstår problemer på sigt.

Informer også ansatte eller andre personer i miljøet, så de ved hvad der skal ske. Så undgås forstyrrelser på begge fronter.

Optagelse

På optagelsesdagen er det vigtigt, at I giver plads til videopartneren, som nu skal producere og sikre, at de aftalte scener kommer i hus. Vær åben og fleksibel i forhold til nye ideer, som kan opstå på dagen. Husk, at det altid er lettere at skære væk, i stedet for at I skal lave nye optagelser efterfølgende.

Lancering

Når videoen er færdigproduceret, så er det afgørende, at I få den sat i spil. Før videoen kan skabe resultater og give afkast, skal den have visninger.

Så integrer videoen på dine interne platforme og udvælg de vigtigste medier for din målgruppe og invester i visninger. Evaluer resultaterne, før du skalerer annonceringsbudgettet.

5 afsluttende tips

 1. Lav specifikke videoer, som rammer forskellige steder i salgstrakten
 2. Tænk altid på den gode historie, fordi vi elsker en god historie
 3. Brug professionel voice-over – det giver en bedre oplevelse, når videoen ses med lyd
 4. ”Tag” din video, så den maksimerer SEO-værdien
 5. Husk call-to-action på din video. Det kan være link, tilbud, kontaktperson eller anden relevant info.

Relevante links til nøgletal i artiklen

Se alle indlæg