Teknisk søge­maskine­optimering og hastig­heds­optimering

Teknisk SEO er det konkrete arbejde med at sikre teknikken eller opsætningen af hjemmesiden. Det tekniske SEO-arbejde giver de optimale betingelser for at søgemaskiner har nemmest muligt ved at finde din hjemmeside.

Modsat almindelig – eller semantisk – SEO handler teknisk SEO udelukkende om teknikken bag din side.

Teknisk SEO kan bedst sammenlignes med fundamentet på et hus, der skal bygges. Før du begynder at mure væggene op eller lægge gulv, har du brug for et fast fundament – ellers vil huset med tiden blive skævt og på længere sigt falde fuldstændigt sammen.

Teknisk SEO kan være mange små ting, som kan gøre en stor forskel for din hjemmeside – allerede efter få dage. Det kan være ting i koden på din side eller serverteknik, der spænder ben for, at Google kan indeksere din side korrekt.

Da vi hos Peoplez både har webdesignere, webintegratorer og SEO-specialister på holdet, overholder vores hjemmesider alle Googles retningslinjer ved lanceringen.

Hvad dækker teknisk SEO over?

Begrebet teknisk SEO dækker over en lang række tekniske forhold på enten serveren eller hjemmesiden:

 • Har siden en robots.txt-fil?
 • Bliver siden cachet?
 • Er alle filer minificeret eller komprimeret?
 • Har siden et HTML-sitemap?
 • Har siden et XML-sitemap?
 • Tillader siden crawling af søgemaskinerobotter?
 • Har siden duplikeret indhold?
 • Har siden for meget kode?
 • Viderestiller siden gamle, slettede eller flyttede undersider?
 • Er siden 100% mobilvenlig?
 • Har siden døde links?
 • Hvordan er URL’erne navngivet?
 • Har siden redundant indhold?
 • Hvordan er .htaccess-filen sat op?

Bestil en teknisk SEO-analyse

Med en teknisk SEO-analyse fra Peoplez identificerer vi tekniske problemstillinger på din hjemmeside, der kan gøre det svært for søgemaskiner som Google at indeksere og forstå din side korrekt. Selvom analysen behandler tekniske emner, modtager du selvfølgelig en rapport, der er skrevet i et sprog, der er til at forstå.

Vi undersøger, forklarer og retter en lang række forhold og dokumenterer det hele med skærmbilleder. Vi gennemgår bl.a. hele den ovenstående liste samt meget mere. Du vil modtage en udførlig rapport med løsningsforslag, som din webudvikler, dit webbureau eller du selv kan implementere.

Hvis vi alligevel berører nogle emner, som er af særlig teknisk karakter, vil det ikke være mere kompliceret end at din webudvikler eller Peoplez kan hjælpe med at implementere de forslåede ændringer.

Hvorfor er hastighedsoptimering vigtigt?

Kort sagt skal du hastighedsoptimere din hjemmeside, fordi hurtigere er bedre (hvis du spørger Google), og tid er penge (bogstaveligt talt), og her spiller teknikken naturligvis ind.

Når brugere søger på Google, søger de svar – og de vil have dem hurtigt. Ifølge Google så er der 90% chance for, at du mister en besøgende, der har fundet din hjemmeside i et søgeresultat, hvis siden er over fem sekunder om at loade.

Det stiller store krav til din hjemmeside at kunne loade hurtigt både på mobil og desktop. Hvis du komprimerer billeder og koder på din hjemmeside, er du nået langt.

Hvis du er tvivl om, hvordan din hjemmeside præsterer, så kan du tjekke din side på Googles eget værktøj.

Vi har hastighedsoptimeret og justeret teknisk SEO på en lang række hjemmesider og vil i 90 % af tilfældene også kunne gøre en konkret forskel for dig.

Som udgangspunkt anbefaler vi et længerevarende samarbejde på mindst seks måneder, hvor vi arbejder målrettet med din hjemmeside, for at kunne skabe tilfredsstillende resultater. SEO er en løbende proces, hvor der testes, optimeres og produceres indhold – og hvor vi samtidig måler effekten af arbejdet.

Google opdaterer hele tiden deres algoritmer for at levere bedre og mere relevante søgeresultater – senest med deres E-A-T opdatering (Expertise, Authority, Trust), og disse opdateringer har indflydelse på dine siders placeringer og vil derfor kræve løbende tilpasninger.

Læs mere om søgemaskineoptimering (SEO).

Vil du videre?

Har du udfordringer med din tekniske SEO, så hjælper Peoplez dig gerne på vej. Lad os mødes over en kop kaffe og få et fælles overblik.

Ring til Henrik og fortæl hvor synlig du vil være.

SEO-specialist

Henrik Sandberg Jensen