Stor ændring på YouTube i januar 2020

Fra januar 2020 vil YouTube øge sikkerheden for børn. Det sker på grund af en opdatering af den amerikanske lovgivning, og det får også betydning for alle danske virksomheder, der lægger videoer op på deres YouTube-kanaler.

Har du indhold på din YouTube-kanal, der fx har fokus på børn, børnefigurer, populære børneprogrammer, tegneseriefigurer, rollespil for børn, legetøj til børn, fantasifulde lege, populære børnesange, børnehistorier eller børnerim, skal du være ekstra opmærksom på, at din målgruppe i høj grad er børn.

De amerikanske myndigheder har gjort det klart overfor YouTube, at de kan sagsøge individuelle kanalejere, der misbruger det nye mærkningssystem. Det er altså ikke i første omgang YouTube, men de amerikanske myndigheder der sagsøger. YouTube vil også have en interesse i ikke at vise kanaler, som ikke overholder de nye mærkningsregler for deres brugere, da YouTube selv er forpligtet til at overholde den amerikanske lovgivning. Som kanalejer risikerer du derfor, at YouTube i sidste ende lukker din kanal. Vi må dog vente og se helt præcist, hvilke konsekvenser det kan få ikke at overholde de nye regler, indtil lovgivningen træder i kraft til januar 2020.

Vil du gerne undgå de endnu ukendte konsekvenser, skal du aktivt tage stilling til, hvem din målgruppe er, og i særdeleshed om det er børn. Hvis du ikke opdaterer dine indstillinger, kan YouTube tolke det som om, at du prøver at omgå reglerne.

Sådan ændrer du indstillingerne

Du bør opdatere dine indstillinger på hver enkelt kanal, du administrerer. Har du videoer, der har en anden målgruppe, end den du har angivet på kanalniveau, kan du ændre indstillingerne på de enkelte videoer.

For at opdatere på kanalniveau, skal du først ind i “YouTube Studio” og vælge “Indstillinger“. Du foretager herefter ændringerne under “Kanal” og herefter “Avancerede indstillinger

Se videovejledning herunder.

 

Men husk, du SKAL ændre dine indstillinger – også selvom din målgruppe ikke er børn.

Du kan læse hele Googles vejledning her

Se alle indlæg